Partners 2013

Huvudsponsor

DUROC MACHINE TOOL – vi är en one-stop-shop för industriföretag
Duroc Machine Tools affärsidé är att hjälpa verkstadsföretag i Norden med maskiner, verktyg och tillbehör, produktionsoptimering och finansiering, service, support och utbildning. Kort sagt, med allt du behöver för att bli konkurrenskraftig. Vi har ett brett och flexibelt erbjudande som gör att vi kan ge våra kunder flexibilitet, stabilitet, trygghet och med ett tydligt mål framför ögonen. Ökad lönsamhet hos våra verkstadskunder.

Breda, snabba, långsiktiga – med internationell räckvidd
Duroc Machine Tool är en av Skandinaviens och Baltikums största leverantörer av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin. Tillsammans representerar vi ett 60-tal internationellt kända fabrikat. Den bredden har ingen annan. Vi är också ensamma om att verka på sex marknader: Sverige, Norge, Danmark, Estland, Lettland och Litauen. Det gör att vi kan leverera det du behöver, oavsett var du behöver det.
Vi hjälper dig att bli mer effektiv. Helt enkelt.

Guld

Karlstads universitet – förändra framtiden
Karlstads universitet är ett av landets yngsta. Det gör oss lite modigare. Vi ser det som vårt uppdrag att utmana det etablerade och utforska det okända.Vi vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling.
Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har vi redan etablerat oss på en hög akademisk nivå.

HANZA offers manufacturing servicesincluding Mechanics, Electronics, Cables and Box build in our own CMS™ units in Estonia and Poland. The values to our customers are:
• Reduced supplier base
• Reduced cost
• Increased performance
• Increased flexibility

Stål & Verkstad är en klusterorganisation som arbetar för att vara regionens viktigaste tillgång för hållbar tillväxt inom stål- och verkstadsindustrin genom samverkan, kompetensutveckling och innovation. Vi har i dag drygt 80 medlemsföretag och finansieringen av verksamheten har sedan starten till största del bestått av medel från den offentliga sektorn.

Camatec är ett komplett teknikserviceföretag som arbetar mot verkstads- och processindustrin med försäljning av konsulttjänster. Vi hanterar allt från ett enklare konstruktionsuppdrag till fullständiga beräkningar inklusive analyser och dokumentation.
Vi på Camatec har ett motto. Du ska få bästa möjliga jobb gjort på kortast möjliga tid. Alla våra system för konstruktion, beräkning och animering är fullständigt integrerade, vilket gör att vi hanterar ditt uppdrag både snabbt och kostnadseffektivt. Välkommen att kontakta oss.

Sedan 1668 har Uddeholm förknippats med kunskap, innovativ anda samt den speciella kvalitén på det Svenska stålet.
Under århundraden har vi uppnått många värdefulla erfarenheter vilka har gett oss möjligheten att ligga ett steg före våra konkurrenter.

EVRY är Nordens näst största IT-tjänsteföretag. Genom 10 000 medarbetare levererar EVRY dagligen IT-tjänster från 50 städer i Norden till ungefär 14 000 kunder i såväl offentlig sektor som det privata näringslivet. Som ett av Nordens största IT-bolag har EVRY omfattande leveranser till nordiskt näringsliv, finanssektorn och offentlig verksamhet inom både stat, kommun och hälso-sektorn. EVRY står bakom en mängd innovationer som har förändrat och förenklat människors sätt att använda tjänster i samhället på.

TeXtreme® Spread Tow reinforcements is the ultimate choice for making ultra light composites. TeXtreme® Technology is flexible and tow-size independent which enables development of optimized reinforcement solutions tailor-made for specific application needs. Utilization of TeXtreme® Spread Tow carbon fabrics and carbon UD tapes by manufacturers of advanced aerospace, industrial and sports products confirms that 20-30% lighter composite parts can be produced with improved mechanical properties and superior surface smoothness.
TeXtreme® is a registered trademark owned by Oxeon AB. Founded in 2003, Oxeon has quickly established itself as the market leader in Spread Tow Reinforcements with its products marketed under the brand name TeXtreme®.

Ekshärads mekaniska verkstad ab

Ekshärads Mekaniska Verkstad AB. Info kommer inom kort.

Hagman prototyp har två affärsområden. Dels tillverkar vi prototyper till en rad olika branscher. Dels har vi spetsat in oss på produktion av mindre serier.Kort sagt: vi har möjligheten att både utveckla, anpassa och producera avancerade detaljer som möter mycket skilda behov.

CarExperience AB bedriver motorrelaterade events året runt på flera olika platser i Norden. Vintertid genomförs events i Anttila i norra Värmland.
CarExperience har sedan starten 1991 även ägnat sig åt motorsportsverksamhet och förfogar över några av landets bästa instruktörer som har erfarenhet från profesionell tävlingsverksamhet inom rally och racing och som tillsammans står för ca 65 medaljer inom SM, EM och VM.

Sandvik Coromant är världsledande leverantör av verktyg, verktygslösningar och know-how till metallbearbetningsindustrin. Med omfattande investeringar i forskning och utveckling skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder tillsammans med våra kunder. Bland dem finns ett flertal globala storföretag inom bil-, flyg- och energibranschen. Sandvik Coromant har 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder.Vi ingår i affärsområdet Sandvik Machining Solutions inom den globala Sandvik-koncernen.

Silver

“Racing is our business”

 

När ditt företag har behov av tillverkning, sammansatta komponenter eller avancerade prototyper – då har vi de snabba, effektiva och prisvärda lösningarna, oavsett om det gäller tillverkning av prototyper och från små upp till stora serier. Vi kombinerar RZ-gruppens breda kompetens inom de flesta områden som skärande bearbetning, plåt bearbetning, verktyg och fixturtillverkning och montering med våra företags specialiseringar och flexibilitet.

 

Fundo Components är ett av norra Europas ledande gjuterier, specialiserat på kokillgjutning av påkänt, komplext aluminiumgods. Därtill är vi dessutom ett av de modernaste. Våra komponenter spelar en viktig roll i hundratusentals personbilar, lastbilar, båtar och industriella applikationer varje dag.

 

For more than 60 years, Munkfors has been known for superior quality, reliability and innovation, features that are incorporated into our entire product line and all of our services.
Our bandsaw blades, band knives and slicer blades are employed in environments where high and continuous output is required and hygiene is a must. Although our products make up a small part of overall production costs, they are critical for your operating reliability and output.

En kompetent och idérik partner med kompletta funktionslösningar till skandinavisk industri.

 

 

karlstad lack & plåt

Välkommen till Karlstad Plåt & Lack. Har du fått en buckla i plåten eller en repa i lacken? Vi kan hjälpa dig med båda delarna. Vi har en stor anläggning och kan därför jobba snabbt utan att tumma på kvalitén. Som en liten extra kvalitetsförsäkran erbjuder vi 1 års garanti på alla utförda arbeten.

 

 

Tools Momentum

Tools Momentum är verksamma i Skandinavien och är en av Sveriges ledande leverantörer av industrikomponenter med lokal lagerhållning och försäljning på ett 30-tal orter i Sverige samt dotterbolag i Norge och Danmark. Vi har ca 270 serviceinriktade medarbetare inom koncernen till din hjälp när problem behöver lösas. Lokal tillgänglighet till produkter, know-how från ledande tillverkare, kundanpassade produktutbildningar, logistiklösningar och jourservice är några hjälpverktyg som vi på TOOLS Momentum erbjuder dig som kund. Vi ingår i den börsnoterade koncernen B&B TOOLS AB

 

SKF

SKF-koncernen är den ledande globala leverantören av produkter, lösningar och tjänster inom rullningslager, tätningar, mekatronik, service och smörjsystem. Tjänsterna omfattar teknisk support, underhållstjänster, tillståndsövervakning och utbildning.

 

Grolls

Grolls AB :
840 MSEK i omsättning
335 anställda i Sverige
7 000 artiklar i lager
25 000 aktiva kunder
900 000 producerade plagg
Egen produktion och produktutveckling av skyddshjälmar, arbetskläder och arbetshandskar
29 egna Grolls Yrkesbutiker i Sverige och tre utomlands (1 i Estland och 2 i Finland)

 

 

Vi har Sveriges största säljkår, butiker över hela landet och en kompetent kundsupport. Vi erbjuder våra kunder en fantastisk leveransprecision (98% inom 24 timmar), ett sortiment med 200 000 lagervaror i Sverige och online från Tyskland samt möjligheter att ge statistik på en mängd värdefulla parametrar.
Vårt huvudfokus är att du ska kunna ägna dig år det du är bäst på; din kärnverksamhet. Vi vet att din tid är värdefull. Det är därför vi finns.

 

henkel

Henkel är världsmarknadsledande inom limprodukter, tätningsmedel och ytbehandling. Vi tillhandahåller många olika tillverkningsindustrier med avancerade produkter och systemlösningar. Starkt kundfokus, utmärkt kvalitet, drivkraft för förnyelse och starka affärssed har bidragit till dess väldokumenterade framgång.

 

SAAB Technologies

Saab serves the global market of governments, authorities and corporations with products, services and solutions ranging from military defence to civil security.

 

Söders dumpertransport

Söders Dumpertransport AB tillha

ndahåller sedan 1982 dumprar i flera olika storlekar (från 12 m3 till 22,5 m3) för byggsektorn inom Mälardalsregionen.
Sedan 2006 erbjuder vi även teleskoplastare för byggnads- samt entrepenadarbeten, i dagsläget har vi 3 stycken i varierande storlek för att tillgodose kundernas behov.

 

UTAB Karlstad

UTAB är ett företag inom återvinning- och anläggningsbranschen med mångårig erfarenhet.
Med hjälp av modern utrustning och kompetent personal hjälper vi kommuner,
bygg- och produktionsföretag. UTAB har som målsättning att skapa långvariga relationer med sina kunder, vilket borgar för personlig service, trygghet och kontinuitet.

 

Rydahl

Rydahls är specialist på bromsdetaljer och friktionsmaterial för industriändamål. Vi kombinerar gediget kunnande med ett nära nog obegränsat sortiment av produkter och reservdelar från världsledande leverantörer.

 

Volundcomposites

The Volund name speaks of mythical strength, storied performance and an unshakable commitment to excellence. Traits that define every product that bears the Volund Composites name. Whether for the aerospace, defense, scientific or sporting industries, composite and carbon fiber products forged by Volund Composites are envisioned and produced to incomparable standards of innovation, quality, performance and reliability, and enable clients to achieve unparalleled levels of success.

 

davab mekano

Davab Elektronik och Arvika Industrikablage är en legotillverkare som kan förverkliga våra kunders idéer. Vi konstruerar och tillverkar Kablage, Elektronik och kompletta och testade produkter åt våra kunder.

 

semcon

Semcon är ett globalt teknikföretag inom ingenjörstjänster och produktinformation. Vi är 3000 hängivna medarbetare som utvecklar framtiden tillsammans med våra kunder.

 

Lesjöfors AB

Vi är en ledande fjädertillverkare med internationellt välkända kunder. Lesjöfors har ett brett sortiment av fjädrar, både standardfjädrar och skräddarsydda lösningar helt utifrån kundens unika behov.
Vår problemlösningsförmåga är en av de starkaste argumenten för att anlita oss.

 

isr

Simon’s Resor har funnits sedan 2000. Vi startade i liten skala med att ordna bussresor från Säffle till Karlstad för att se på Färjestads hemmamatcher. En buss hyrdes in från Säffle Rese Service.
Bussen; Sedan drygt två år tillbaks har vi en egen Volvo-buss av årmodell 2004. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda våra gäster en mycket modern buss med alla tänkbara faciliteter.

 

industri mekano

Industri Mekano är ett familjeföretag med 28 års erfarenhet i branschen. Vi finns i Grums, 3 mil väster om Karlstad.
Vid montage och underhållsinsatser projektanställer vi montörer ur en grupp på ca 80 personer, alla för oss kända och yrkeskunniga. Vi har egna arbetsledare. På plats i Grums är vi 20 personer, fördelat på administration och verkstad. Varmt välkommen till oss!

 

isrText kommer inom kort.

 

PROTECH AB levererar produkter inom CAD/CAM, Rapid Prototyping, 3D-printing, Reverse Engineering, 3D-scanning och kvalitetskontroll till den skandinaviska marknaden.

 

Bodycote Thermal Processing är världens mest respekterade företag av materialtekniska tjänster inom värmebehandling, ytbehandling och het isostatisk pressning (HIP-ing).

 

EO STÅL är Värmlands närmaste leverantör av stål & metaller med lager i Kil. Tillsammans med våra kunder & leverantörer skapar vi de bästa lösningarna. Hos oss på Eo-Stål får du tillgång till marknadens bredaste sortiment av stål och metaller, Och du får hjälp att välja det material som passar bäst i din produktion.

 

Fimek

Fimek är ett högteknologiskt verkstadsföretag grundat 1917. Företaget är etablerat i Bergslagen, en region med gedigna traditioner av järnframställning och stålbearbetning. Fimek tillhör koncernen Permec Group som även har tillverkningsbolag i Frankrike.
Verksamheten är inriktad på tillverkning av rotationssymmetriska detaljer såsom axlar till motorer och växellådor. Försäljningen sker främst till fordonsindustrin, men även till energisektorn och annan verkstadsindustri.

 

Wermlands tunnplåt AB

WERMLANDS TUNNPLÅT / WTAB är specilister på tunnplåt. Med kompetens och modern produktionsteknik kan vi erbjuda kvalitet till konkurrenskraftiga priser inom alla former av plåtbearbetning. Hos oss finns resurser för stansning, kantpressning och svetsning samt för montering, fräsning, avgradning och nitning av fästelement.

 

Metso

Metso’s pulp, paper and power professionals specialize in processes, machinery, equipment, services, paper machine clothing and filter fabrics. Our offering and experience cover the entire process life cycle including new production lines, rebuilds and services.
Metso is a global supplier of technology and services to customers in the process industries, including mining, construction, pulp and paper, power, and oil and gas. Our 30,000 professionals based in over 50 countries deliver sustainability and profitability to customers worldwide. Expect results.

 

Nils Malmgren AB’s affärsidé är att förse marknaden med epoxiprodukter som är anpassade till kundernas krav.
Vårt kunnande inom epoxiområdet går tillbaka till året 1960, då de första epoxiprodukterna för golvbeläggning producerades i företaget Albert Malmgren & Co AB.

 

Tore Andersson VentSolutions ABTore Andersson VentSolutions AB, Jönköping. Er kontakt när det gäller ventilationskåpor och tak för restauranger och storkök.
Tel. 036 168282 mail. tavs@telia.com

 

Sam´s Motor

Sam’s är Sveriges största demontering på mopeder, motorcyklar, 4-hjulingar, snöskotrar, mopedbilar ca 700 objekt demonteras per år vi har 2400 kvm med delar. Vill du ha begagnade delar, nya eftermarknadsdelar samt orginaldelar kontakta oss vi har till det mesta; vi servar och reparerar också dessa fordon för endast 450 kr/timmen. Vi säljer även motorcyklar, mopeder, elmopeder, atv, båtmotorer, bilar och personlig utrustning.

 

Hyrlastbil.nu

Lastbilsuthyrning i Karlstad / Hammarö. Hyrlastbil.nu erbjuder ett enkelt, billigt och tryggt alternativ när du behöver en lastbil. Hyr lastbilen med yrkesförare eller kör den själv. B-körkort krävs, samma som vanlig bil.
Lastbilen är automatväxlad och lätt att köra. Förutom föraren så finns det säkerhetsbälten för ytterliggare två personer i förarhytten. Lastbilen har bakgavellyft och med en säckkärra lastar du enkelt och slipper tunga lyft. Spännband och filtar finns med för att säkra och skydda lasten.

 

Eurospeed

Värmlands snabbaste och modernaste MC-verkstad med mycket kunnig personal, 3 stycken heltidsmekaniker med mer än 75 års erfarenhet tillsammans. Vi servar de flesta märken med mycket gott rykte. Vi är länets enda Aproved Dynojet-Center och har mer än 1200 bänkkörningar och 14 års erfarenhet av bänkkörningar i ryggsäcken! Välkommen till oss, Roger, Thomas och Micke.

 

Nilssons plåtindustri

Sex decennier har Nilssons Plåtindustri AB funnits i Grums! 20 rutinerade plåtisar som jobbar med rostfritt, järn o aluminium. Klipper, bockar o svetsar – alla möjliga o omöjliga konstruktioner. Nya maskiner 2012: Amada rörlaser med styrd kantpress 170 ton 4 meter. Vi har gradsax, som klipper 10mm plåt i 3-meterslängder, kantpressar, stans- o nibblingsmaskin, rullmaskiner mm mm. Vi är specialiserade på legoarbeten och snabbleveranser -gärna måttagning, konstruktion, tillverkning, leverans och montage.

 

 

Tuna Stålrör

Tuna Stålrör AB är en ledande grossist inom stål-, rör- och gjutgods samt framgångsrik legoleverantör av skärande bearbetning. Våra kunder finns främst inom fordons-, verkstads- och gruvindustrin.
Med våra grundläggande kunskaper från stålindustrin kombinerat med vårt breda kontaktnät hos stål-, rör- och gjutgodsproducenter kan vi erbjuda våra kunder kompletta lösningar – allt från hela eller kapade längder av stål, rör och gjutgods till färdiga komponenter.

 

regal

 

Regal erbjuder automationskomponenter till industriföretag i Norden och vår målsättning är att skapa långsiktiga relationer och ett högt förtroende för Regal Components och våra produkter.
Vi underlättar vardagen för alla som arbetar med automation samt ökar kundens konkurrenskraft genom att välja rätt produkt till varje specifik applikation.

 

Brons


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.